Genomförda aktiviteter 2024

Bo Buhre sågar hassel.
Bo Buhre.
(Klicka för större bild)

Kaplansbacken: Hasselbuskar tas bort.

Under tisdagen den 30/1 började Anders och Bosse att röja på Kaplansbacken.

Hassel har en förmåga att växa till lite för fort. De gånger vi har haft hjälp av större kranbilar och div. andra fordon har buskar slagit in i backspeglar. Likaså nere vid äppelträden har det blivit besvärligt att sköta gräsklippning. Nu är det slut med det.

Annars kan vi rekommendera en promenad ner i kohagen och till vänster efter färisten, där finns en härlig hasselskog. Tidig vår kan man även njuta av lilla bäcken, som tyvärr torkar ut senare på sommaren. Glöm inte att stänga grindar ifall tjurkalvarna är ute i hagen.

Anders röjer hassel.
Anders Öhman.

Bo Buhre snyggar till S/S Norrteljes ankarspel.
Bo Buhre

Beckhuset: S/S Norrteljes ursprungliga ångdrivna ankarspel.

Nu när S/S Norrtelje är inne på varv för nya bottenplåtar passar vi på att göra i ordning det ursprungliga ångdrivna ankarspelet.

S/S Norrtelje tillverkades år 1900 och ankarspelet fanns på plats på fartyget fram till 1968 då det bogserades upp till Norrtälje.

Roslagens Sjöfartsmuseum fick ankarspelet som gåva från Stiftelsen S/S Norrtelje år 2023.

Arbetet med att få ankarspelet i museiskick påbörjades den 24/1 och arbetet sköts av Bosse Buhre och Anders Öhman. Tanken är att ankarspelet ska ställas ut på en bra plats på Kaplansbacken.

Se resultatet i sommar!

S/S Norrteljes ursprungliga ankarspel.
S/S Norrteljes ankarspel.