ROSLAGENS

SJÖFARTSMINNESFÖRENING

 

Medlemsbrev

ROSLAGENS SJÖFARTSMINNESFÖRENING

 

Medlemsbrev

Februari 2023
Av: Lars Nylén / Styrelsen. Datum: 2024-07-20 10:09:12 - 1345 läsare.
Hej!

Vi är nu i full gång med att planera årets verksamhet.
 
I stort kommer det att bli de traditionella evenemangen. Varmt välkomna!
 
Årsmötet äger rum på Väddö folkhögskola fredagen den 17 mars kl. 19.00. Då kommer Polarguiden David Berg att berätta om sina spännande resor till Antarktis. Alla är varmt välkomna att lyssna på honom och ta del av fantastiska bilder.
 
Söndagen den 30 april blir det Valborgsfirande vid Sjöfartsmuseet. Brasan tänds kl. 19.00 och våren hälsas med sång och tal.
 
Tisdagen den 6 juni är det Nationaldagsfirande vid Sjöfartsmuseet. Samling inför att den svenska flaggan hissas i slupen Elviras mast kl. 13.00.
 
Årets Postrodd över Ålands hav äger rum lördagen den 17 juni med start på Eckerö kl. 10.00. Vi hoppas på gott väder i den 49:e Postrodden. Boka biljetter i god tid på Eckerölinjen. Det är ont om plats för bilar och släpvagnar.
 
Söndagen den 16 juli kl. 10-16 är det dags för Beckbyxans Dag på Sjöfartsmuseet. 
 
Sedan Vattenfall lagt en ny markkabel till vårt museum har vi nu fått tillstånd att köra våra solpaneler på full effekt. Så när dagarna nu blir allt ljusare kommer vi att ha stor nytta av denna investering.
 
Vår gamla Sjöbod i Grisslehamn har under februari blivit reparerad. Bottenstockar har bytts, så nu vilar den på säker grund igen.
 
En av vårens viktiga uppgifter blir att se över Elviras mast och rigg. Det har gått 10 år sedan den senaste stora översynen.
 
Inför den 50:e Postrodden över Ålands hav nästa år arbetar vi med en bok om postrodden, både i gången tid och nutid. Arbetet med den 84:e årsboken Rospiggen är också i full gång. Vi tar tacksamt emot bidrag till båda böckerna.
 
Vår ångslup Elmsta genomgick under förra året flera tekniska förbättringar. Vi hoppas att hon därmed bättre ska komma till sin rätt när årets seglationssäsong inleds.
 
Åter igen – varmt välkomna till våra evenemang och att besöka vår fantastiska museum. Som vanligt slår vi upp portarna den 1 juni och har under sommarmånaderna öppet varje dag kl. 10-16. Men man kan också boka gruppbesök utöver dessa tiden på 0176-50259 eller via epost: info@sjofartsmuseet.se.
 
Styrelsen 


--- --- --- --- --- ---
ROSLAGENS SJÖFARTSMINNESFÖRENING
Med Sveriges största privata sjöfartsmuseum.
Öppet: 1 juni - 31 augusti, kl. 10.00 - 16-00 (ej mids.aft.)
Telefon: 0176 502 59
E-post: info@sjofartsmuseet.se
Hemsida: www.sjofartsmuseet.se
--- --- --- --- --- --- 
Alla medlemsbrev:

© Roslagens Sjöfartsminnesförening 2022