Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2020

 Tillbaka
   

KALENDARIUM FÖR 2020. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand.

Museet

 I år kommer museet att vara öppet alla dagar fr o m midsommardagen t.o.m. den 31 augusti klockan 10-16. Övriga tider kan vi ta emot enskilda besök och mindre grupper. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se. Kanslit kommer att vara obemannat 1 - 20 juni. Ev. besök under denna tid bokas på tel. 070-646 26 93. OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden i Grisslehamn kommer att hållas öppen på midsommardagen kl. 10 -16. Övriga öppettider är för närvarande osäkra. Vi räknar med att kunna hålla öppet i samband med julmarknaden i Grisslehamn i december.                   

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta kommer att köra reguljära turer under sommaren 2020, då främst på lördagar. Vi åtekommer med mer exakt tidtabell när vi vet hur Coronapandemin utvecklas.

Gökotta/Friluftsgudstänst

På Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 21 maj kl. 08.00 blir det traditionsenlig Gökotta i samarbete med Väddö församling. 

Nationaldagen INSTÄLLT

På Nationaldagen, lördagen den 6 juni blir det Nationaldagsfirande med musik och tal vid museet. Vi kommer istället att ordna ett virtuellt firande med musik, tal och flagghissning. Firandet kommer att kunna ses på vår hemsida, YouTube och Facebook den 6 juni från kl. 13.

Postrodden över Ålands hav ÄNDRAD

Som följd av regeringsbeslut samt myndigheters avrådan och rekommendationer med anledning av den rådande Coronapandemin har Postrotekommittén beslutat att inte genomföra Postrodden över Ålands hav som planerat lördagen den 13 juni 2020.

Vi följer utvecklingen och bedömer möjligheterna att genomföra rodden i augusti.

Midsommardagen

På midsommadagen ordnar vi Prova-på-rodd i Mejeriviken i Grisslehamn i samband med kommer vi att ha öppet i Lars Matts Eriks sjöbod. Vi börjar kl. 10.00. Tyvärr måste prova-på-rodden utgå p.g.a. rådande Coronapandemi. 

Grisslehamnsdagen

På Grisslehamnsdagen, lördagen den 18 juli har vi åter öppet med Prova-på-rodd i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn.

Beckbyxans dag

Söndagen den 19 juli är det dags för årets stora fest på Kaplansbacken. Beckbyxans dag firas med hantverkare, underhållning pch många andra aktiviterter. Vi håller på kl. 10-16. OBS! Enligt en uppgift i Norrtelje Tidning ska Beckbyxans Dag vara inställd. Detta är dock en felaktig uppgift! Beslut om Beckbyxans Dag kommer att tas under juni månad.

Kanalkapprodd INSTÄLLT

Fredagen den 31 juli ordnar vi kanalkapprodd i samband med Elmsta-Natta. Start och mål vid Elmsta Park. Vi håller med båtar. Anmäl lag med tre eller fyra personer till museet. Tel. 0176-502 59 eller via e-post info@sjofartsmuseet.se

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 9 augusti kl. 14.00 blir det sedvanliga sjömans- och skärgårdsvisor vid museet. Vi okänligt väder flyttar vi in i Båthuset.

Temakväll

När höstmörkret i oktober-november lägger sig över Väddöbygden kommer vi att anordna några temakvällar, Vi har ännu inte klart med vilka ämnen det kommer att bli, utan vi får återkomma med detta.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i december kommer vi att ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

 

 

 
 Copyright 2020 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in