Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2021

 Tillbaka
KALENDARIUM FÖR 2021. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand. P.g.a. den rådande pandemin är det idag osäkert vilka evenemang som kan genomföras.  

 

Museet

Muséet är stängt för säsongen men vi kan fortfarande ta emot förbokade enskilda besök och mindre förbokade grupper. P.g.a Coronapandemin kan vi inte ta emot större grupper. Under lågsäsong är kansliet normalt öppet tisdag - torsdag kl. 10 - 15. Vi öppnar igen dagligen den 1 juni 2021. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se.  OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden är stängd för säsongen. Sjöboden kommer främst att ha öppet vid Postrodden, Midsommardagen, Engströmsdagen, Grisslehamnsdagen och Grisslehamns Julmarknad. OBS! Sjöboden hanterar bara kontanter och Swish.                  

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta har kör sin sista reguljära turer för året. Vi hälsar alla välkomna åter sommaren 2021.

Valborgsmässoafton OBS! Virtuellt firande på Internet

Vi räknar med att kunna hålla ett traditionellt Valborgsmässofirande med vårtal, brasa och körsång fredagen den 30 april vid Sjöfartsmuséet. Brasan tänds kl. 19.00. Även i år kommer Valborgsmässofirandet från Kaplansbacken att ske virtuellt. Filmen kommer att släppas på Valborgsmässoafton. Vi påterkommer med vidare detaljer.

Vårrustning

Lördagen den 8 maj har vi vårrustning av museet och mureitunet. Vi börjar kl. 9.00 och arbetar Coronasäkert över hela museiområdet. Alla är välkomna att komma och dra sitt strå till stacken.

Gökotta/Friluftsgudstjänst

Torsdagen den 13 maj håller Väddö Församling sin traditionella gökotta vid muséet. Gudstjänsten börjat kl. 08.00.

Årsmöte OBS! Nytt datum

Årsmötet planeras att hållas lördagen den 15 maj kl. 13 på Sjöfartsmuseets utescen. Vi återkommer med ett mer exakt program.

Nationaldagen OBS! Inställt

I samarbete med SPF Skutan firar vi Nationaldagen, söndagen den 6 juni, på Kaplansbacken med musik tal och andra aktiviteter. Flaggan hissas kl. 13.00. 

Postrodden över Ålands hav OBS! Nya förusättningar

Det blir tyväär inte någon normal Postrodd i år heller. Postroddskommirén jobbar på någon sorts mindre rodd lördagen den 19 juni med ett fåtal inbjudna rotar. Vi återkommer med mer information.

Midsommardagen

På Midsommardagen den 27 juni har vi öppet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn kl. 10 - 16. Vi hoppas även på att kunna genomföra en prova-på-rodd med postroddsbåt.

Grisslehamnsdagen

Även på Grisslehamnsdagen i mitten på juli kommer vi att ha öppet i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 10-16, med bl.a. prova-på-rodd.

Beckbyxans dag

Beckbyxans Dag kommer att firas vid muséet söndagen den 18 juli kl. 10 - 16. Vi återkommer med dagens program.

ElmstaNatta med Kanalkapprodd Inställt

Under Elmsta-Natta kommer vi att ha ett informations- och försäljningsbord Elmsta Park. Vi kommer också att genomföra den traditionella Kanalkapprodden. Anmäl gärna lag i förväg till muséet, tel 0176-502 59.

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 8 augusti blir det Sjömans- och skärgårdsvisor från utescenen på Kaplansbacken i samarbete med Väddö Musiksällskap. Vi dålig väderlek flyttar vi in i Båthuset.

Kulturarvsdagen

Vi räknar med att delta i Kulturarvsdagen i september. I vilken form kommer att avgöras av läget i Coronapandemin.

Temakvällar

Vi planera att ha två temakvällar under hösten 2021. Vi återkommer med ämnen och exakta tider.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i december kommer  vi att vi kan ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.

 

 

 

 
 Copyright 2021 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in