Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2020

 Tillbaka
   

KALENDARIUM FÖR 2020. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand.

Museet

Museet är öppet alla dagar under perioden 1 juni - 31 augusti klockan 10-16. OBS! Midsommarafton stängt. Övriga tider öppnar vi för gruppbesök. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se. OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden i Grisslehamn är öppen under större arrangemang i Grisslehamn under sommaren, se vidare på hemsidan. Dessutom kommer det att vara öppet i samband med julmarknaden i Grisslehamn i december.                   

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta kommer att köra reguljära turer under sommaren 2020, då främst på lördagar. Vi åtekommer med mer exakt tidtabell när vi vet hur Coronapandemin utvecklas.

Vårrustning

Lördagen den 18 april är det dags för vårrustning av museet. Vi gör iordning allting inför sommarsäsongen. Alla är välkomna att komma och hjälpa till. Vi startar kl. 9.00 och håller på så länge vi orkar.

Valborgsmässoafton INSTÄLLT

På Valborgsmässoafton, torsdagen den 30 april, blir det sedvanligt firande på Kaplansbacken med brasa, körsång och vårtal. Elden tänds kl. 19.00.

Nationaldagen INSTÄLLT

På Nationaldagen, lördagen den 6 juni blir det Nationaldagsfirande med musik och tal vid museet.

Postrodden över Ålands hav ÄNDRAD

Som följd av regeringsbeslut samt myndigheters avrådan och rekommendationer med anledning av den rådande Coronapandemin har Postrotekommittén idag beslutat att inte genomföra Postrodden över Ålands hav som planerat lördagen den 13 juni 2020.

Vi följer utvecklingen och bedömer möjligheterna att genomföra rodden i augusti.

Lördagen en 13 juni går årets Postrodd med start på Eckerö kl. 10.00 (lokal tid). Första båt beräknas komma till Grisslehamn runt kl. 14.

Midsommardagen

På midsommadagen ordnar vi Prova-på-rodd i Mejeriviken i Grisslehamn i samband med att vi har öppet i Lars Matts Eriks sjöbod. Vi börjar kl. 10.00.

Grisslehamnsdagen

På Grisslehamnsdagen, lördagen den 18 juli har vi åter öppet med Prova-på-rodd i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn.

Beckbyxans dag

Söndagen den 19 juli är det dags för årets stora fest på Kaplansbacken. Beckbyxans dag firas med hantverkare, underhållning pch många andra aktiviterter. Vi håller på kl. 10-16. OBS! Enligt en uppgift i Norrtelje Tidning ska Beckbyxans Dag vara inställd. Detta är dock en felaktig uppgift! Beslut om Beckbyxans Dag kommer att tas under juni månad.

Kanalkapprodd INSTÄLLT

Fredagen den 31 juli ordnar vi kanalkapprodd i samband med Elmsta-Natta. Start och mål vid Elmsta Park. Vi håller med båtar. Anmäl lag med tre eller fyra personer till museet. Tel. 0176-502 59 eller via e-post info@sjofartsmuseet.se

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 9 augusti kl. 14.00 blir det sedvanliga sjömans- och skärgårdsvisor vid museet. Vi okänligt väder flyttar vi in i Båthuset.

Temakväll

När höstmörkret i oktober-november lägger sig över Väddöbygden kommer vi att anordna några temakvällar, Vi har ännu inte klart med vilka ämnen det kommer att bli, utan vi får återkomma med detta.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i december kommer vi att ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

 

 

 
 Copyright 2020 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in