Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2021

 Tillbaka
KALENDARIUM FÖR 2021. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand. P.g.a. den rådande pandemin är det idag osäkert vilka evenemang som kan genomföras.  

 

Museet

Muséet är öppet kl. 10 - 16 alla dagar t.o.m. den 31 augusti (Midsommarafton stängt) P.g.a Coronapandemin kan vi inte ta emot större grupper. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se.  OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden kommer främst att ha öppet vid Postrodden, Midsommardagen, Engströmsdagen, Grisslehamnsdagen och Grisslehamns Julmarknad. Sjöboden kan även vara öppen på andra dagar under sommarsäsongen. OBS! Sjöboden hanterar bara kontanter och Swish.                  

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta är nu sjösatt för säsongen. Båten kommer att gå två turer varje lördag mella den 3 juli och 28 augusti. Vi kan ta max åtta passagerare eller max 12 i samma sällskap. Anmälan sker i förväg via museet tel. 0176-502 59.

Postrodden över Ålands hav OBS! Nya förusättningar

Det blir tyvärr inte någon normal Postrodd i år heller. Eftersom posten måste fram kommer två båtar att starta från Grissklehamn på morgonen den 19 juni, samtidigt startar två båtar från Eckerö. Dessa fyra båtar möts sedan på havet och byter postsäckar och återgår sedan trill respektive hemmahamn. Vi räknar med att de svenska båtarna återkomer till Grisslehamn vid 14 - 15-tiden och de åländska till Eckerö vid 15 - 16-tiden (lokala tider).

Midsommardagen

På Midsommardagen den 27 juni har vi öppet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn kl. 10 - 16. Vi hoppas även på att kunna genomföra en prova-på-rodd med postroddsbåt.

Grisslehamnsdagen

Även om Grisslehamnsdagen är inställd kommer vi att ha öppet i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 10-16, förhoppingsvis med bl.a. prova-på-rodd.

Beckbyxans dag Ny förutsättningar

Beckbyxans Dag kommer att firas i en mindre version vid muséet söndagen den 18 juli kl. 10 - 16. Vi återkommer med dagens program.

ElmstaNatta med Kanalkapprodd Inställt

Under Elmsta-Natta kommer vi att ha ett informations- och försäljningsbord Elmsta Park. Vi kommer också att genomföra den traditionella Kanalkapprodden. Anmäl gärna lag i förväg till muséet, tel 0176-502 59.

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 8 augusti blir det Sjömans- och skärgårdsvisor från utescenen på Kaplansbacken i samarbete med Väddö Musiksällskap. Vi dålig väderlek flyttar vi in i Båthuset.

Kulturarvsdagen

Vi räknar med att delta i Kulturarvsdagen i september. I vilken form kommer att avgöras av läget i Coronapandemin.

Temakvällar

Vi planera att ha två temakvällar under hösten 2021. Vi återkommer med ämnen och exakta tider.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i december kommer  vi att vi kan ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.

 

 

 

 
 Copyright 2021 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in