Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2021

 Tillbaka

KALENDARIUM FÖR 2021. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand. P.g.a. den rådande pandemin är det idag osäkert vilka evenemang som kan genomföras.

Vi har nu börjat fylla på kalendariet för 2022. Se längst ner på sidan.

 

 

Museet

Muséet är stängt för säsongen. Vi kan dock ta emot föranmälda besök. Unde perioden september - maj är kansliet normalt öppet tisdag - torsdag kl. 10 - 15. P.g.a Coronapandemin kan vi inte ta emot större grupper. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se.  OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden kommer främst att ha öppet vid Postrodden, Midsommardagen, Engströmsdagen, Grisslehamnsdagen och Grisslehamns Julmarknad. Sjöboden kan även vara öppen på andra dagar under sommarsäsongen. OBS! Sjöboden hanterar bara kontanter och Swish.                  

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta är nu upptagen på land för vinterförvaring. Vi hälsar alla passagerare välkomna tillbaka sommaren 2022.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn lördagen den 4 december kommer  vi att vi kan ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.


Vad händer i föreningen under 2022

PRELIMINÄRT KALENDARIUM FÖR 2022. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand. P.g.a. den rådande pandemin är det fortfarade osäkert vilka restrktioner som kan komma under året.

Planer för museets öppetider, ångslupens tidtabell och öppettider i Lars Matts Eriks sjöbod, se ovan.

Årsmöte

Årsmötet kommer att hållas fredagen den 18 mars kl. 19.00 på Väddö Folkhögskola. Vi återkommer om programmet.

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton firas den 30 april med brasa, körsång, vårtal, kaffe och korv. Brasans tänds kl. 19.00.

Gökotta/Friluftsgudstjänst

På Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 26 maj firar vi Gökotta/Friluftsgudstjänst kl. 08.00 i samarbedte med Väddö Församling.

Nationaldagen

Vi firar nationaldagen, måndagen den 6 juni, i samarbete med SPF Skutan. Det blir musik, nationaldagstal, servering m.m. Flaggan hissas kl. 13.00.

Postrodden över Ålands hav

Lördagen den 18 juni är det dags för den 48:e Postrodden. Starten sker denna gång från Grisslehamn kl. 10.00. Första båt beräknas komma till Eckerö c:a kl.15. OBS! Lokala tider. 

Midsommardagen

På midsommardagen, lördagen den 25 juni har vi öppet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn kl. 10 - 16, med bl.a. prova-på-rodd i postroddsbåt i hamnen.

Grisslehamnsdagen

På Grisslehamnssdagen, lördagen den 16 juli har vi återigen prova-på-rodd i samband med att vi har öppet i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 10 - 16.

Beckbyxans Dag

Söndagen den 17 juli kl. 10 - 16 är det dags för Beckbyxans Dag på Sjöfartsmuseet. Vi återkommer med program för dagen.

Elmsta-Natta med Kanalkapprodd

Fredagen den 29 juli kommer vi att medverka vid Elmsta-Natta.Vi kommer även att genomföra Kanalkapprodden med postroddsbåtar. Intresserade lag kan höra av sig till museet på tel. 0176-502 59 eller på info@sjofartsmuseet.se.

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 7 augusti kl. 14.00 blir det Sjömans- och skärgårdsvisor få museet i samarbete med Väddö Musiksällskap.

Temakvällar

Vi räknar med att kunna genomföra två temakvällar under oktober - november.

Julmarknad i Grisslehamn

På andra advent, lördagen den 10 december kl. 11 - 15 kommer vi att ha öppet i Lars Matts Eriks sjöbod i samband med Julmaknaden i Grisslehamn.Vi kommer då att fylla på vår försäljning med presentartikllar från museibutiken.

Kalendariet kommer att fyllas på under året.

 

 

 
 Copyright 2021 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in