Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2020

 Tillbaka
   

KALENDARIUM FÖR 2020. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand.

Museet

Muséet är öppet för säsongen alla dagar t.o.m. den 31 augusti klockan 10-16. P.g.a Coronapandemin kan vi inte ta emot större grupper. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se.  OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden kommer att vara sporadiskt öppen under sommaren. Vi räknar även med att kunna hålla öppet i samband med julmarknaden i Grisslehamn i december. OBS! Sjöboden hanterar bara kontanter och Swish.                  

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta kommer att köra reguljära turer under sommaren 2020, då främst på lördagar. Vi åtekommer med mer exakt tidtabell när vi vet hur Coronapandemin utvecklas.

Beckbyxans dag INSTÄLLT

Söndagen den 19 juli är det dags för årets stora fest på Kaplansbacken. Beckbyxans dag firas med hantverkare, underhållning pch många andra aktiviterter. Vi håller på kl. 10-16. 

Kanalkapprodd INSTÄLLT

Fredagen den 31 juli ordnar vi kanalkapprodd i samband med Elmsta-Natta. Start och mål vid Elmsta Park. Vi håller med båtar. Anmäl lag med tre eller fyra personer till museet. Tel. 0176-502 59 eller via e-post info@sjofartsmuseet.se

Sjömans- och skärgårdsvisor INSTÄLLT

Söndagen den 9 augusti kl. 14.00 blir det sedvanliga sjömans- och skärgårdsvisor vid museet. Vi okänligt väder flyttar vi in i Båthuset.

Kulturarvsdagen

Söndagen den 13 september firas Kulturarvsdagen. P.g.a. Coronapandemin bli det inte något gemensamt firande i Roslagsmuséets park i Norrtälje. Istället kommer vi att ha aktiviteter på muséet som också kommer att vara öppet. Vi återkommer med närmare program.

Temakväll

När höstmörkret i oktober-november lägger sig över Väddöbygden kommer vi att anordna några temakvällar, Vi har ännu inte klart med vilka ämnen det kommer att bli, utan vi får återkomma med detta.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i december kommer vi att ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -15.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

 

 

 
 Copyright 2020 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in