Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2020

 Tillbaka
   

KALENDARIUM FÖR 2020. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand. För återstående aktiviteter under 2019 se längst ner på sidan.

Museet

Museet är öppet alla dagar under perioden 1 juni - 31 augusti klockan 10-16. OBS! Midsommarafton stängt. Övriga tider öppnar vi för gruppbesök. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se. OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden i Grisslehamn är öååen onder större arrangemang i Grisslehamn, se vidare på hemsidan. men kommer att ha öppet i samband med julmarknaden i Grisslehamn i december.                   

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta kommer att köra reguljära turer onder sommaren 2020, då främst på lördagar. Vi åtekommer med mer exakt tidtabell.

Årsmöte

Årsmötet kommer att hållas fredagen den 13 mars kl. 19 på Väddö Folkhögskola. Vi återkommer med fler detaljer.

Valborgsmässoafton

På Valborgsmässoafton, torsdagen den 30 april, blir det sedvanligt firande på kaplansvbacken med brasa, körsång och vårtal. Elden tänds kl. 19.00.

Nationaldagen

På Nationaldagen, lördagen den 6 juniblir det Nationaldagsfirande v´mked mustik och tal vid museet.

Postrodden över Ålands hav

Lördagen en 13 juni går årets Postrodd med start på Eckerö kl. 10.00 (lokal tid). Första båt beräknas komma till Grisslehamn runt kl. 14.

Midsommardagen

På midsommadagen ordnar vi Prova-på-rodd i Mejeriviken i Grisslehamn i samband med att vi har öppet i Lars Matts Eriks sjöbod. Vi börjar kl. 10.00.

Grisslehamnsdagen

På Grisslehamnsdagen, lördagen den 18 juli har vi åter öåået med Prova-på-rodd i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn.

Beckbyxans dag

Söndagen den 19 juli är det dags för årets stora fest på kaplansbacken. Beckbyxans dag firas med hantverkare, underhållning pch många andra aktiviterter. Vi håller på kl. 10-16.

Kanalkapprodd

Fredagen den 31 juli ordnar vi kanalkapprodd i samband med Elmsta-Natta. Start och mål vid elmsta Park. Vi håller med båtar. Anmäl lag tre eller fyra personer till museet. Tel. 0176-502 59 eller via e-post info@sjofartsmuseet.se

Sjömans- och skärgårdsvisor

Söndagen den 9 augusti kl. 14.00 blir det sedvanliga sjömans- och skärgårdsvisor vid museet. Vi okänligt väder fluttar vi in i Båthuset.

Temakväll

När höstmörkret i iktiber-nov ember lägger sig över Väddöbygden kommer vi att anornda några temakvällar, Vi har ännu inte klart med vilka ämnen det kommer att bli, utan vi får återkomma med detta.

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn i dcecember kommer vi att ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 11 -16.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

ÄNNU ÅTERSTÅR DET EN MÅNAD AV 2019 ÅRS AKTIVITETER

Rospiggen 2020

Rospiggen 2020 kommer att skickas ut till medlemmarna under första halvan av december

Julmarknad i Grisslehamn

I samband med Julmarknaden i Grisslehamn, lördagen den 7 december, kommer vi att ha öppet för visning och försäljning i Lars Matts Eriks sjöbod kl. 10 -16.

 

 
 Copyright 2019 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in